top of page

Over ons:

Van oorsprong waren wij een melkveebedrijf, maar de liefde voor de paarden heeft ons doen besluiten om een paard vriendelijk rusthuis te beginnen. Al onze dieren zijn ons lief en we zullen ze dan ook met alle zorg en kennis huisvesten en behandelen. Onze kennis van paarden is ruim aanwezig, ruim 40 jaar genieten wij van onze eigen paarden. Daarnaast is de wedstrijdsport in de vorm van het jureren van dressuurwedstrijden elk weekend een vaste onderneming. ( Tot en met de klasse ZZ-L )Het hoeft waarschijnlijk geen nadere uitleg dat wij de verzorging van de paarden een hoge prioriteit geven!

De stalling van uw paard geeft u de rust dat het een verdiende rustplek krijgt met optimale verzorging.

Concreet houdt dit in dat uw paard in de winter elke dag buiten komt, mocht het land dit niet toelaten hebben we een fijne paddocks zodat ze toch hun benen op een veilige manier kunnen strekken. s` Nachts staan de paarden in hun eigen ( ruime,frisse ) box, zodat ze niet hoeven te vechten voor hun hapje.


Wij voeren eerste klas voordroog van eigen land wat gegarandeerd onkruidvrij is en Pavo 18+ brok en muesli, maar speciale wensen zijn altijd mogelijk. De paarden worden 5 dagen in de week rechtgetrokken en 1x per week uitgemest zodat ze altijd schoon en droog staan. Standaard staan de paarden op ( eerste klas) stro.

Wij zijn in de winter een voorstander van dekens en wisselen deze voor u!


In de zomer gaan de paarden 24/7 op het land, mits de temperaturen dit toelaten.

Ook nemen wij de zorg over voor het enten, wormenkuren en de hoefsmid. Deze kosten vallen wel buiten de pensionkosten. Toevoegingen zoals medicijnen zijn in de winter voor ons geen probleem om met het voer mee te geven.


Aangezien de wolf zich officieel in Nederland heeft gevestigd, is al ons land rondom in ruim 1.50 schrikdraad met 4 stroomdraden gezet !


Wij hebben de beschikking over een zeer vakkundige hoefsmid, die op uiterst nauwkeurige wijze uw paard behandeld. Wij willen de paarden wel op blote voeten hebben zodat ze elkaar niet kunnen beschadigen!

Wij stellen geen eisen aan een miniumleeftijd, ieder paard is welkom met dien verstande dat het wel met rust komt te staan. Het paard alleen ( voor bijvoorbeeld een wandeling)uit de wei halen brengt veel onrust met zich mee wat wij dus niet op prijs stellen. Dit moet dan ook in overleg met ons gebeuren.

Natuurlijk hebben wij alle begrip voor uw wens om uw paard ten allen tijde te willen zien. Daardoor zijn wij 7 dagen in de week open en kunt u uw paard alle dagen per week zonder afspraak kunt bezoeken. Wel hanteren wij openingstijden.

Vanzelfsprekend doen wij er alles aan om uw paard gezond en vitaal te houden. Mochten er toch gezondheidsproblemen ontwikkelen, staat het team van de DAP Wellensiek- Nijkerk op elke moment van de dag/nacht ons terzijde om uw paard indien noodzakelijk op een kundige en vriendelijke wijze behandelen.

Mocht u alleen gebruik willen maken van uw eigen veearts en/of hoefsmid is dat natuurlijk géén probleem! Wel vragen wij aan u indien u uw eigen hoefsmid wil laten komen, zelf aanwezig te zijn als deze langs komt.


TARIEF

Ons Tarief is ongeacht de grote van het paard/pony € 325,00  euro per maand inclusief de volledige verzorging maar exclusief de medische kosten en de hoefsmid. Hiervoor bieden wij u en uw paard een 100% liefdevolle verzorging zoals u zelf altijd gedaan heeft.

Wij werken met een contract voor uw en onze rechten en verplichtingen. Daarbij is het wettelijk noodzakelijk dat het paspoort bij ons achter blijft. ( Geen eigendomsbewijs, maar het paspoort dient ten alle tijden bij het paard aanwezig te zijn)

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden kunt u vrijblijvend informatie aanvragen of een afspraak met ons maken via het contactformulier,of bel met het volgende nummer: 

06-51158016

Helaas hebben wij géén ruimte voor hengsten!​

Parallelweg 134

3931 MT Woudenberg

Telefoon: 0651158016

Openingsuren:

Ma. t/m vri. 9.30 - 19.00

Za.   t/m Zo. 9.30 – 16.00

Officiële  feestdagen zijn wij van 10.00  t/m 15.00 geopend


U mag binnen deze tijden elke dag zonder afspraak uw paard bezoeken!

bottom of page